pengumuman


anda semua dijemput untuk membaca dan memahami artikel 15 tips blogging terbaik yang dihasilkan daripada himpunan 15 artikel-artikel tip blog yang ringkas di blog saya ini. klik sini, 15 tips blogging terbaik untuk dimanfaatkan

baca juga lelaki ini masih bersabar walaupun badan dibakar untuk renungan bersama
gravatar

umno meracau dengar negara kebajikan PAS

Assalamualaikum.

"Tidak seperti 2008, kali ini gagasan Negara Berkebajikan menjadikan UMNO meracau.


Pemimpin-pemimpin UMNO rancak mengulas.


Datuk Mukhriz Mahathir mengatakan bahawa DAP dan PKR berjaya mempengaruhi PAS untuk meninggalkan dasar perjuangan Negara Islamnya. Datuk Seri Mohd Ali Rustam juga tidak mahu ketinggalan. Beliau sangat nampak yang PAS nampak sangat telah meninggalkan Hudud dan Negara Islam. Datuk Seri Mohamad Hasan juga menyuarakan pandangan yang sama tatkala melihat PAS meninggalkan agenda Kepimpinan Ulama. Khairy Jamaluddin juga meragui komitmen PAS kepada dasar perjuangannya kerana beralih arah.


Tun Mahathir yang pernah didoakan oleh al-Marhum Datuk Fadzil Noor agar panjang umur untuk melihat kesan kezaliman pemerintahannya turut tidak dapat menahan diri. Beliau mengomel di blognya, mengatakan bahawa PAS telah mempermainkan Islam kerana menggugurkan perjuangan Negara Islam.


Datuk Dr Mohd Puad Zarkashi juga tidak betah menjadi pemerhati. Turut mengeluarkan kenyataan, beliau mencabar PAS menggugurkan perkataan Islam daripada nama Parti kerana mendakwa PAS sanggup membiarkan dirinya dibuli oleh DAP dan ini mengelirukan ramai pihak menurut beliau.

Malah, Presiden UMNO Datuk Seri Najib Razak hairan mengapa baru sekarang PAS terfikir tentang konsep Negara Berkebajikan yang telah lama diperjuangkan oleh UMNO sebagaimana beliau dakwa."

klik berikut untuk baca selanjutnya, racau sebuah negara kebajikan.

Saya ingin mengulas sedikit sahaja.

Sesunggahnya yang menjadikan PAS ini disokong bukanlah atas nama Islam yang mereka tempelkan bersama. Tetapi yang memberikan saya keyakinan terhadap mereka adalah atas usaha mempraktikkan Islam yang mereka guna.

Kekurangan pasti ada, namun kekurangan ini menuntut kita untuk bersama memperbaikinya.
p/s: nak jadi pendokong PAS kerana PAS jadikan AL-Quran dan Sunnah sebagai dasar. lagipun PR ada Buku Jingga, BN kan ada video...

Twitter
Facebook

kesejahteraan ke atas orang-orang yang mengikut jalan petunjuk