pengumuman


anda semua dijemput untuk membaca dan memahami artikel 15 tips blogging terbaik yang dihasilkan daripada himpunan 15 artikel-artikel tip blog yang ringkas di blog saya ini. klik sini, 15 tips blogging terbaik untuk dimanfaatkan

baca juga lelaki ini masih bersabar walaupun badan dibakar untuk renungan bersama
gravatar

cara mengatasi masalah widget follower hilang(untuk persediaan akan datang)

Assalamualaikum.


Sejak hampir 3 hari widget follower tenggelam timbul di banyak blog, masing-masing tertanya-tanya macam mana cara mengatasi masalah widget follower hilang ni.


Jadi di sini saya kongsikan caranya. Lepas anda ikut tutorial ni, insyaAllah widget follower macam yang kat penjuru kanan atas blog saya ni akan tegantung di blog anda.


Caranya mudah saja. Anda masuk ke Dashboard, klik Design , klik Add a gadget , lepas tu HTML/Javascript. Untuk javascript tu anda letak kod ni,<div style="display:scroll; position:fixed; top:5px; right:110px;"><a class="linkopacity" href="http://www.blogger.com/follow-blog.g?blogID=BLOG ID" target="_blank" rel="nofollow" title="Follow !" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"><img border="0" src="http://assets.tumblr.com/images/iframe_follow_alpha.png?6" /
></a> <div style="display:scroll; position:fixed; top:5px; right:2px;"><a class="linkopacity" href="http://blogger.com/home" target="_blank" rel="nofollow" title="Dashboard !" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"><img border="0" src="http://assets.tumblr.com/images/iframe_dashboard_alpha.png?6" /></a></div></div>Untuk perkataan BLOG ID yang saya merahkan, anda kena letak ID blog anda sendiri. Nombor ID ni boleh tengok dekat Comments atau Setting atau Desings atau Monetize atau Stats blog anda.


Yang nombor banyak-banyak tu. Contohnya kalau blog saya IDnya 79663876539909******. Kalau anda pula kena copy dan paste ID blog anda sendiri lah di ruangan tu.


Dan selesailah cara mengatasi masalah widget follower anda yang hilang.


p/s: untuk mengujinya anda boleh klik button follow kat penjuru kanan atas blog saya ni. Lepas tu follow terus la. hehe

Twitter
Facebook

kesejahteraan ke atas orang-orang yang mengikut jalan petunjuk